quatre-cents!

Creada a partir de textos del segle XV i cançons populars, Quatre-cents! és una comèdia que s’ha convertit en el nou èxit de la nostra companyia.

“La Companyia CRIT ha realitzat una amena i teatral faula sobre l’època daurada de la literatura i la història valencianes. Una delícia. Molt recomanable.» (Nel Diago. Crítica apareguda a la cartellera Turia)

Quatre-cents!, tres artistes fallers construeixen una falla sobre València i els valencians i, per a fer-ho, emprenen un viatge en clau de comèdia al nostre segle d’or.

La comèdia: Alfons el Magnànim torna per sorpresa a València el 8 de gener de 1457, i convoca un grup d’escriptors a una reunió urgent, secreta i nocturna. Tothom desconeix les raons del rei. Tot es complica amb l’aparició de la reina Maria de Castella i del papa Calixt III, que no havien estat convidats…

Els personatges: Joan Rois de Corella, Ausiàs March, Isabel de Villena, Joanot Martorell, Jaume Roig, Bernat Fenollar, Joan Moreno, Alfons el Magnànim, Maria de Castella, Calixt III, un jueu, una morisca, un esclau.

Els textos: Lo procés de les olives de Bernat Fenollar i Joan Moreno, Sermons de Sant Vicent Ferrer, Vita Christi de Sor Isabel de Villena, Espill de Jaume Roig, Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, Tragèdia de Caldesa de Joan Roís de Corella, Cant Espiritual d’Ausiàs March, Curial e GüelfaDesert d’amics de Jordi de Sant Jordi.

Les cançons: (interpretades en directe) Albà, Canço morisca, Cant de la Sibil·la, Misteri d’Elx, Cant de Batre, Goigs, Les Anguiles de l’Albufera, Marxa mora.

Direcció Pep Sanchis
Text Anna Marí i Daniel Tormo
Interpretació Núria Martín, Daniel Tormo i Anna Marí
Música Panchi Vivó
Escenografia Fet d’encàrrec
Vestuari Cristina Perpiñá
Disseny gràfic Josep Valero
Vídeo Miguel E. Rebagliato
Llum i so Calotronik S.L.
Assessorament faller Na Jordana
Patrocina Teatres de la Generalitat Valenciana – Col·labora Servei de Política Lingüística de la UV
Agraïments Mireia Marí, taller faller de Manolo Garcia.

«Quatre-cents! és un espectacle sòlidament bastit, divertit i didàctic, i representa una passa endavant en el camí de CRIT per tal d’acostar el nostre riquíssim patrimoni cultural als valencians d’ara» (Josep Lluís Sirera. Crítica apareguda a la revista Episkenion)

«No us perdeu la documentada, divertida i ben interpretada obra de @TeatreCRIT amb les primeres figures del segle XV valencià» (El professor Josep Guia a Twitter)

«Quatre-cents! és un exercici de bon fer professional sobre diverses personalitats del quatre-cents valencià. Totalment recomanable» (El novel·lista Octavi Monsonís al Facebook)

GALERIES D’IMATGES I VÍDEOS

QUATRE-CENTS! AL TALLER FALLER
QUATRE-CENTS! AL TALLER FALLER

QUATRE-CENTS! A ESCENA
QUATRE-CENTS! A ESCENA

dossier de l'espectacle portada jpg
DOSSIER DE L’ESPECTACLE